Architecture

Modern Architectural Design Ideas: The Dressing Room on the Garden in Spain by Nubiola

00CUBO_VESTIDOR_para_BALSA__Clara_Nubiola_fotografia_Adria_Goula

The dressing room on the garden is a project by Nubiola, which caters as a change room beside storage and cleaning for a residence in Tarragona, Spain.

Initiated as a suggestive proposal to build a dressing room on the garden, Architect Nubiola came up with a blueprint of the design that stands in a residence at Tarragona, Spain. As suggested, the room would act as a dressing room to change swimming suits and to clean up during winters.

PORTADA

Additionally, a storeroom is in place between the residence and the water body, which stands assembled with reclaimed brick walls and a metal door. The storeroom, stocked with gears and gardening tools, has a small cubbyhole for storing dry nuts, as well.

16CHANGING_ROOM_CUBE_FOR_A_GARDEN_WITH_A_POND_Clara_Nubiola__Photo_Adria_Goula

On the inside of the dressing room, a clear strategy on efficient usage of space in juxtaposition to the external site and exploitation of the available resources spearheaded the design process. These factors aided to generate a similar kind of space that directly relates to an outdoor area.

13CUBO_VESTIDOR_para_BALSA__Clara_Nubiola_fotografia_Adria_Goula

To begin with, the existing walls from the storeroom stands punctured with openings for a trellis mesh and the need of a roof and floor steer clear from the design, to keep the interior rustic and natural. Even more, reclaimed brick walls stands used for building storage cubicles and shower units along with wooden seats for the dressing room.

12CHANGING_ROOM_CUBE_FOR_A_GARDEN_WITH_A_POND_Clara_Nubiola__Photo_Adria_Goula

For the materials, the use of locally available resources was put into the task such as stones, wood, brick walls, and for the showering unit, a traditional system is introduced for the dressing room offering rustic design ideas.

11CUBO_VESTIDOR_para_BALSA__Clara_Nubiola_fotografia_Adria_Goula

In essence, the dressing room for the residence perfectly matches with the external garden and is unique in construction using left-out and worn materials. The need to reduce, reuse, and recycle is a concept that is completely adhered to in this project and is a novel way of utilising an outdoor space.

Photos By : Adrià Goula

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top